Zulte Waregem stond voor een bijna onmogelijke opdracht tegen een sterk Apoel en de 1-1 in de heenwedstrijd. Maar in een heet Cyprus werkten de mannen van Francky Dury voor rust aan honderd procent af. De thuisploeg bracht de stand na rust nog wel in evenwicht maar net voor affluiten scoorde Naessens de 1-2, waardoor Essevee naar de poulefase van de Europa League mag.

Na tien minuten afzien ontbond Thorgan Hazard  zijn duivels: hij zette Habibou alleen voor Pardo en de vervanger van de geblesseerde Mbaye Leye faalde niet. Meteen was de tegengoal van vorige week uitgewist. De Cyprioten hadden wel het merendeel van de bal maar echt gevaarlijk waren ze voor rust nooit. Sammy Bossut moest plat op een poging van Morais, maar voor de rest was het vooral steriele druk van Nicosia.

Al na zeven minuten in de tweede helft was alles echter weer te herdoen. Guilherme rukte mee op tot aan de zestien van Zulte Waregem en na een mooie een-twee zette hij het leer voor doel. Sheridan kon er net niet bij maar Aloneftis tikte de bal binnen. Bossut klopte de bal nog uit zijn doel maar de bal was duidelijk over de lijn.

Invallers doen het

Het publiek ging weer als één man achter hun team staan en Essevee werd terug gedrukt. Vooral flankspeler Aloneftis was een gesel voor de Belgische defensie en moest meermaal foutief worden afgestopt.

Zulte Waregem kwam niet meer onder de druk uit, tot invaller Berrier in de 89ste minuut kon voorzetten en andere invaller Naessen de 1-2 kon binnen tikken. Het werd nog een hete slotfase met een bal op de paal maar Essevee hield stand en stoot door naar de poulefase.