'Kim Jong-un laat ex-vriendin executeren'
Foto: youtube
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zou op 20 augustus verschillende artiesten hebben laten executeren in het openbaar. Onder hen bevond zich ook Hyon Song-wol, een ex-vriendin van de dictator. Dat meldt The Chosun Ilbo, de grootste krant van Zuid-Korea.

Drie dagen eerder werden Hyon en verschillende leden van een populaire Noord-Koreaanse band, Wangjaesan Light Music Band, opgepakt op beschuldiging van schending van antipornowetten. Ze zouden seksfilms gemaakt en verkocht hebben, al bestaat er over de échte reden van de executie grote twijfel.

Op 20 augustus werden ze dan voor een vuurpeloton gezet en in het bijzijn van hun families geëxecuteerd. Zoals in Noord-Korea de gewoonte is, verdwenen de families van de geëxecuteerden vervolgens in de gevangenis.

Relatie

Hyon en Kim ontmoetten elkaar tien jaar geleden voor het eerst, maar hij moest hun relatie verbreken van zijn intussen overleden vader en voorganger, Kim Jong-il.  Zij trouwde vervolgens met een soldaat, al bleef het gerucht de ronde doen dat de twee er daarna nog een affaire op nahielden.

Hyon-Song-wol zingt een ode aan Kim Jong-il in betere tijden:

...en in een video met als titel 'Uitmuntende paardachtige vrouw':

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig