Filip Dewinter mag zijn favoriete mop niet vertellen in het nieuwe VTM-programma ‘Nonkel Mop’. Het filmpje waarin hij de grap vertelt was nochtans al opgenomen, maar zal nooit worden uitgezonden. Dat meldt De Morgen. Het Vlaams Belang-kopstuk zette de mop dan zelf online. Dewinter geeft in het filmpje ook commentaar op de ‘censuur’ die tegen hem werd gebruikt.

Vanaf september gaat Rob Vanoudenhoven op zoek naar de ingrediënten van een geslaagde mop. In elke aflevering komen ook drie bekende Vlamingen aan bod die hun lievelingsgrap vertellen. Ook Filip Dewinter werd gevraagd om een mop te tappen voor de camera, maar die mop wordt niet uitgezonden.

Bij VTM is het al jaren het beleid dat er geen Vlaams Belang-politici in de entertainmentprogramma’s komen. Productiehuis Dedsit wist dat niet en trok naar het Vlaams Parlement om zoveel mogelijk moppen te sprokkelen van politici en dus ook die van Dewinter.

'Censuur'

De Antwerpse politicus heeft zijn mop nu zelf online gezet. 'Censuur krijgt alsmaar meer grip op onze samenleving, met alle gevolgen vandien', zegt hij, vooraleer zijn vertelling aan te vatten. 'Het is een leuke, maar niet politiek correcte mop', kondigt de Belanger aan.

Wat volgt is een oude, Antwerpse mop over ‘drie Marokkanen en een Vlaams Blokker’ op café: 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig