Beelden van dansende Israëlische soldaten op een Palestijns feestje hebben voor ophef gezorgd in het Israëlische leger (IDF). De legerleiding is niet opgezet met de eerder opmerkelijke actie en heeft de soldaten voorlopig geschorst.

Het feestje vond plaats in Hebron, de grootste Palestijnse stad op de door Israël bezette westelijke Jordaanoever. Het is een politiek erg gevoelige plek, met regelmatige confrontaties tussen de Palestijnen en het Israëlische leger.

De soldaten zouden aan het patrouilleren geweest zijn in de stad toen ze het nummer 'Gangnam Style' hoorden, waarop ze besloten het pand binnen te gaan en het feestgedruis te vervoegen. De militairen waren in uniform en droegen wapens. Op de beelden is te zien hoe één van hen door een Palestijn op de schouders wordt genomen.

Het Israëlisch leger heeft een onderzoek ingesteld naar het gebeuren. Een woordvoerder liet weten dat ze het incident 'ernstig nemen'. De soldaten zijn voorlopig geschorst, tot het einde van het onderzoek.

Volgens het Israëlische tv-station Channel 2, die de beelden uitzond, zou de club waar het feestje plaatsvond regelmatig worden bezocht door sympathisanten van de radicale beweging Hamas.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig