Standard wist zich als derde Belgische ploeg te verzekeren van een plaatsje in de poulefase van de Europa League. Na een verschroeiende start tegen FC Minsk vochten de Wit-Russen nog even terug maar de mannen van Luzon waren duidelijk een maatje te sterk en wonnen uiteindelijk met 3-1.

Standard heeft stilaan patent op een vroeg openingsdoelpunt en ook in de Europa League tegen FC Minsk stond het al na zes minuten 2-0 voor, de stand van in de heenwedstrijd. Al na drie minuten opende Mpoku de score en De Camargo verdubbelde in de zesde minuut de score. Minsk gaf zich ondanks alles echter nog niet meteen gewonnen en scoorde drie minuten de aansluitingstreffer via Kibuk. Het werd even stil in Luik maar toen Mujangi Bia er even na het halfuur 3-1 van maakte, was de Wit-Russische tegenstand gebroken. Na rust behielden de Luikenaars op wandeltempo de controle met nog enkele kansjes voor De Camarga en Muganji Bia maar gescoord werd er niet meer.

Luzon blijft zo op perfecte koers met een elfde (!) zege op rij, de zesde in Europa. De loting voor de poulefase vindt vrijdagmiddag om 13u plaats, met drie Belgische teams in de trommels: Zulte Waregem, Genk en Standard.