De terugwedstrijd in de laatste voorronde van de Europa League leek een hapklare brok voor KRC Genk, na de 0-2 zege in IJsland. Maar een tegenvallend Genk had het voor rust in eigen huis niet onder de markt met het bescheiden Hafnarfjördur. Pas na rust schoot Genk wakker en het werd uiteindelijk nog 5-2 en Genk gekwalificeerd voor de poulefase.

De thuisploeg kwam al na vijf minuten op voorsprong via Jelle Vossen, maar vergat daarna de IJslanders meteen de keel dicht te nijpen. Genk verloor De Ceulaer met een blessure na een aanslag van Vidarsson en slikte voor rust ook nog eens de gelijkmaker van kapitein Snorrason.

En het werd nog erger: in de 48ste minuut zetten de IJslanders hun balbezit om in een doelpunt van Sverrisson: 1-2. Het gemor in de Cristal Arena verstomde echter al na drie minuten. Hamalainen bracht een vrije trap voor doel en Kara kwam goed ingelopen om de 2-2-gelijkmaker binnen te koppen. Even later bracht Limbombe Genk zelfs op voorrong met een verre trap, waarbij doelman Óskarsson niet vrijuit ging. Camus dikte met twee doelpunten uiteindelijk nog aan tot 5-2, met telkens Limbombe als aangever.

Genk gaat zo voor de derde opeenvolgende keer naar de poulefase in Europa.