Bel20 schudt Syrië-zorgen van zich af
Foto: put

De Brusselse beurs herstelde zich donderdag deels van haar optater van eerder deze week, toen de vrees voor een nakende militaire interventie in Syrië de kop opstak. De Bel20-index klom 0,61% en sloot op 2.715,12 punten.

Bekaert was de belangrijkste stijger in de elitegroep. De industriële titel werd 2,06% meer waard bij een slotkoers van 27,04 euro.

Ook Telenet kende een goede dag. Het kabelaandeel verdapperde 2,01% tot 36,45 euro. Het Mechelse bedrijf profiteerde mee van de hernieuwde belangstelling voor een consolidatie in de telecomsector.

Dat laatste ging echter aan Belgacom voorbij. Het aandeel daalde 0,49% tot 18,14 euro. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders pleit om een deel van de aandelen die de federale overheid heeft in de onderneming, te verkopen.

Het grootste verlies bij de grote aandelen was echter voor UCB en ThromboGenics, die beide 1,04% inleverden. Biofarmagroep UCB sloot af op 44,30 euro, terwijl de biotechtitel ThromboGenics strandde op 28,04 euro. Na het sluiten van de beurs kwam het bedrijf met resultaten over het eerste halfjaar.

Brede markt

Op de brede markt sprong de dreun voor Tessenderlo in het oog. Het chemieaandeel verloor 8,02% om af te vlaggen op 18,35 euro, de laagste koers in twintig jaar. In het tweede kwartaal leed het concern een verlies van 36,2 miljoen euro. Vooral de Franse dochteronderneming Akiolis, die slachtafval verwerkt, heeft het knap lastig. KBC Securities verlaagde het koersdoel van 25 euro naar 22 euro.

De koersval van Tessenderlo heeft ook gevolgen voor de weefgetouwenfabrikant Picanol, die sinds deze zomer een belang van 27% in het chemiebedrijf bezit. Het kocht toen een pakket aandelen van de Franse staat over tegen 22 euro per stuk. De koers van de West-Vlaamse groep daalde 2,32% tot 23,55 euro.

Een positieve uitschieter was dan weer CMB. Het maritieme aandeel veerde 3,96% op tot 18,13 euro. Daarmee werd het verlies van de vorige drie beursdagen nagenoeg weggeveegd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig