Zoon van Michel Verschueren kandidaat voor topfunctie in Europa

Anderlecht-bestuurslid Michael Verschueren, zoon van clubicoon Michel Verschueren, heeft zich donderdag kandidaat gesteld om te zetelen in het hoogste bestuursorgaan van de European Club Association (ECA), dat is de organisatie die de belangen van de Europese voetbalclubs behartigt. Dat maakte RSC Anderlecht donderdag bekend.

Michael Verschueren stelt zich dus kandidaat om zijn vader op te volgen bij de machtige organisatie, de opvolger van de in 2008 opgedoekte G14. ‘Mister Michel’ was er jarenlang aan de slag en werkte zich op tot derde vicevoorzitter, zeg maar de nummer vier in de hiërarchie bij de ECA. De ondertussen 82-jarige Verschueren besliste onlangs echter om een stap opzij te zetten.

‘Tot vandaag zijn onze belangen binnen de ECA uitstekend verdedigd geweest door voormalig manager Michel Verschueren die beslist heeft om zijn mandaat binnen het beheerscomité niet meer te verlengen’, klonk het bij RSCA-voorzitter Roger Vanden Stock.

‘Ik wil hem namens de club hartelijk danken voor zijn inzet en werklust die hij decennialang aan de dag heeft gelegd. Het moment is aangebroken om plaats te maken voor de jeugd. Als lid van de raad van bestuur en het directiecomité van RSC Anderlecht heeft Michael Verschueren zich de voorbije maanden onderscheiden door een uitmuntende kennis op vlak van de evolutie in digitale communicatie. Ook zijn innoverende inzichten op vlak van de commerciële exploitatie van voetbalclubs in een steeds sneller veranderend voetbalmilieu zijn ons binnen RSCA opgevallen. Ik wens hem alle succes toe in zijn verkiezingsstrijd’, aldus Vanden Stock.

(belga)