Chelsea haalt er met Eto’o nog topspits bij
Foto: EPA

Chelsea heeft nog een topspits toegevoegd aan zijn nu al indrukwekkende kern. Samuel Eto’o komt over van het Russische Anzhi Makhachkala. Hij heeft een 1-jarig contract ondertekend met een jaarsalaris van 7 miljoen euro.

De 32-jarige Eto’o tekende een contract voor één seizoen en is de tweede speler na Willian dioe de overstap van Anzhi naar Chelsea maakt.

Eto’o is een concurrent extra voor Romelu Lukaku in de spits, naast Fernando Torres en Demba Ba. De Londenaars zijn deze week bijzonder actief op de transfermarkt. Woensdag werd de transfer van de Braziliaan Willian, een concurrent voor Kevin De Bruyne op het middenveld, afgerond. Die kwam eveneens over van Anzhi en voor hem legde Chelsea 35 miljoen euro op tafel.

Eto’o voegt zo een topclub toe aan zijn nu al indrukwekkend lijstje van werkgevers. Hij kwam destijds naar Europa bij Real Madrid maar kon daar niet doorbreken. Na enkele uitleenbeurten brak hij wel door bij Mallorca, waar FC Barcelona hem ging halen. Bij Barça won hij tweemaal de Champions League, werd hij driemaal Spaans landskampioen, won hij twee Spaanse bekers en twee Supercups. Daarna trok hij naar Internazionale, waar hij meteen opnieuw de Champions League won en zich tot kampioen van Italië kroonde. Zijn trainer was toen niemand minder dan de Portugees José Mourinho, die hij nu bij Chelsea terugvindt. Mourinho wou eerst Wayne Rooney bij Manchester United losweken, maar toen dat mislukte richtte hij zijn pijlen naar Rusland.

Nadien koos hij voor de Russische dollars bij Anzhi, waar hij met 20 miljoen euro per jaar de best betaalde voetballer ter wereld werd.