Schaarbeek vergadert over radicalisering
Foto: PDW

Naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar wil de Brusselse gemeente Schaarbeek een vergadering beleggen over radicalisering.

De vergadering staat gepland voor volgende week donderdag, zo kondigde de woordvoerder van burgemeester Bernard Clerfayt (FDF) aan. Er zou onder meer overwogen worden om godsdienstleerkrachten te vragen attent te zijn voor jongeren die naar Syrië willen vertrekken.

Eerder gaf de Brusselse gemeente specifieke vorming aan onder meer straathoekwerkers, om hen beter te begeleiden in het omgaan met geradicaliseerde jongeren die ten strijde willen trekken in Syrië.

De vergadering van volgende week komt er gezien de veranderde situatie in het door een burgeroorlog geteisterde land. Ook de start van het schooljaar vormt een belangrijke aanleiding, zo klinkt het.

De vergadering zal worden bijgewoond door de gemeentelijke preventiedienst, de kabinetschef van de schepen van Onderwijs, een politievertegenwoordiger en de coördinatrice voor de radicaliseringsproblematiek.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig