Man aangehouden voor bedreigen juffen ‘De Blokkendoos’
Foto: BELGA

Een 36-jarige man uit het Henegouwse Bergen is donderdag aangehouden omdat hij drie juffen van kleuter- en basisschool ‘De Blokkendoos’ op het Antwerpse Kiel ernstig bedreigd had op hun Facebook-accounts. Dat laat het parket van Antwerpen weten.

De verdachte werd donderdagmorgen opgepakt in zijn woning, waar ook een huiszoeking werd uitgevoerd. Die verliep overigens zonder incidenten. Hij werd vervolgens overgebracht naar Antwerpen waar hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De man bekende dat hij de berichten geplaatst had naar aanleiding van het vermeende kindermisbruik in ‘De Blokkendoos’. Hij werd aangehouden op verdenking van ‘schriftelijke bedreigingen onder bevel of voorwaarde’ en verschijnt wellicht dinsdag voor de raadkamer.

De geruchten over kindermisbruik veroorzaakten aan het einde van vorig schooljaar behoorlijk wat heisa, zelfs in die mate dat de school zijn poorten sloot en de kinderen voortijdig met vakantie stuurde. Vrijdag gaan de deuren opnieuw open voor een speciale startdag voor de ouders en de kinderen. De school zal dan ook ‘Creatopia’ heten in plaats van ‘De Blokkendoos’.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig