Eto’o op weg naar Chelsea
Foto: IMAGEGLOBE

Samuel Eto’o is op weg naar Chelsea nu de interesse in Wayne Rooney op niets uitdraaide. De Kameroener komt vrij over van het Russische Anzhi Makhachkala en zal in Londen fors moeten inleveren. In Rusland verdiende hij een slordige 20 miljoen euro en is daarmee de beste betaalde speler ter wereld. Dat schrijft The Daily Mail. Eto’o zal bij Chelsea een contract voor een jaar tekenen.

José Mourinho werkte eerder al met Eto’o bij Inter en kent zijn kwaliteiten dus zeer goed. Nadat eerder deze week bekend raakte dat Wayne Rooney bij Manchester United zou blijven, moest ‘The Special One’ overschakelen naar zijn plan B. Dat is dus Eto’o. Hij zal na Willian de tweede speler zijn van Anzhi die naar Chelsea trekt.

De hyperambitieuze eigenaar van Anzhi, Suleyman Kerimov, besloot eerder deze zomer het budget van de club in te krimpen, nadat de successen uit bleven. Vooral het vertrek van Eto’o zal de Russische portefeuille serieus verlichten. De Kameroener verdiende in Rusland zo’n 20 miljoen euro. Bij Chelsea zal de spits nu flink moeten inleveren. Volgens The Daily Mail zal hij in Londen 8 miljoen euro gaan verdienen. Bij Anzhi zouden ze de spits nog gesust hebben met een paar miljoentjes om hem van de loonlijst te krijgen.

De deal tussen Eto’o en Chelsea kan snel afgehandeld zijn. De spits kwam gisteren al aan in Londen, waar hij vandaag medische tests zal afleggen en de laatste details zal afhandelen. Romelu Lukaku heeft er dus mogelijk een concurrent bij.