Kasteel uit ‘Loft’ te koop voor 4,5 miljoen euro
Foto: VUM

Het kasteel Groenhoven in Malderen, dat onder meer als decor fungeerde voor de thriller ‘Loft’, staat opnieuw te koop: vraagprijs 4,5 miljoen euro. Het kasteel werd jarenlang bewoond door zakenman Hendrik Seghers, maar het duurde anderhalf jaar vooraleer die er via gerechtelijke weg kon uitgezet worden, meldt vastgoedmakelaar Engel&Völckers.

Nadat een aantal bedrijven rond ondernemer Hendrik Seghers failliet waren, werd het domein Groenhoven in maart 2012 gedwongen verkocht aan een Nederlandse investeerder. ‘Hij heeft het nooit kunnen gebruiken, want het heeft anderhalf jaar geduurd vooraleer het Belgische gerecht wist wat het moest doen’, merkt Frederic Van Blerk (Engel&Völkers ) op. ‘Tien dagen geleden werd Hendrik Seghers manu militare uit het kasteel gezet, maar de Nederlandse investeerder heeft ondertussen in Brasschaat iets anders gekocht’.

Grote troef van het domein is de centrale locatie tussen Antwerpen en Brussel. Het kasteeldomein is 34 hectare groot, inclusief bossen, weilanden en een vijver. ‘Het kasteel zelf omvat een statige inkomhal, living, kantoorruimte, bibliotheek, eetkamer, keuken, zeven slaapkamers, zes badkamers en zes garages. Verder is er nog een koetshuis, paardenstallingen, een werkplaats en een eigen kapel. Opvallend is dat het kasteel een imposant dakterras heeft van 200 vierkante meter.’

Het kasteel Groenhoven werd in 1770 gebouwd en kent een rijke historische geschiedenis. Hendrik Seghers liet het renoveren door architecten Claire Bataille en Philippe Samyn, waarbij ecologie en domotica de rode draad waren. Landschapsarchitect Jacques Wirtz ontwierp de parktuin.