Doek valt voor loodsmelterij FMM
Foto: BELGA

Bij FMM in Anderlecht is donderdag een sociaal akkoord ondertekend over de aangekondigde stopzetting van de loodsmelterij-activiteiten. Twintig werknemers verliezen hun baan.

Het akkoord bevat sociale begeleidingsmaatregelen voor de 16 arbeiders die getroffen worden door de sluiting. Voor de vier getroffen bedienden wordt er op individuele basis voort onderhandeld over de ontslagvoorwaarden.

“FMM zal in de loop van de maand september 2013 overgaan tot de definitieve stilstand van haar smelterij, die vervolgens schoongemaakt en in veiligheid gebracht zal worden in samenwerking met de autoriteiten voor milieu”, meldt het bedrijf in een persbericht.

Directie en vakbonden hadden eind vorige week een ontwerp van sociaal akkoord bereikt voor de arbeiders. Er was toen sprake van prepensioen voor drie arbeiders en een verhoging van de wettelijk voorziene vergoedingen voor de overige arbeiders met minstens 10 procent.

FMM (Fonderie et Manufacture de Métaux) had in juli bekendgemaakt dat het de loodsmelterij-activiteiten ging stopzetten. Daardoor verliezen 20 van de 26 medewerkers hun baan. De sluiting van de loodsmelterij heeft geen betrekking op de inzamelactiviteiten van loodzuurbatterijen. Die activiteit blijft op de site in Anderlecht.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig