De werkloosheid in Duitsland is licht toegenomen in augustus met 7.000 werklozen, wat het totaal brengt op 2,943 miljoen werklozen. Dat heeft het Duits federaal arbeidsbureau donderdag gezegd.

Nochtans hadden analisten verwacht dat het aantal werklozen met 5.000 zou dalen tijdens de maand augustus, nadat er al een daling van 7.000 werklozen werd genoteerd in de maand juli.

“De werkloosheid is gestegen in augustus door de zomervakantie”, zegt Frank-Juergen Weise, voorzitter van het federaal arbeidsbureau. Toch blijft de arbeidsmarkt stabiel, voegt hij eraan toe. De werkloosheidsgraad bedraagt 6,8 procent, het laagste niveau sinds de Duitse eenmaking in 1990.

Het is de eerste keer in drie maanden dat de werkloosheid in Duitsland is toegenomen.

Denemarken

De werkloosheidsgraad in Denemarken is in juli naar zijn laagste niveau gedaald sinds oktober 2009 en bedraagt 5,7 procent. Dat blijkt uit cijfers die het nationale instituut voor de statistiek donderdag publiceerde.

Nochtans geeft de Deense economie weinig blijk van dynamisme. Dinsdag verlaagde de regering haar groeiverwachting voor dit jaar nog van 0,5 procent naar 0,2 procent. Het consumentenvertrouwen daarentegen bereikte in Denemarken in augustus het hoogste niveau sinds november 2007.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig