Marc Wilmots: 'Tevreden over huidige groep'
Foto: BELGA

Bondscoach Marc Wilmots heeft donderdag in de gebouwen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in Brussel zijn selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag 6 september in en tegen Schotland bekendgemaakt.

Wilmots riep 24 spelers op, in vergelijking met de vriendschappelijke oefeninterland tegen Frankrijk (0-0) is enkel aanvoerder Vincent Kompany er wegens een blessure niet bij. 'Ik ben dan ook tevreden over mijn huidige groep', vertelde Wilmots.

'Ik kan niet elke keer voor een verrassing zorgen. Maar dit wil niet zeggen dat we de andere spelers niet meer volgen. Zo maakt Ilombe Mboyo ook kans op een selectie en krijg ik goeie verslagen binnen van Yannick Ferreira-Carrasco (seizoensrevelatie bij AS Monaco, red). Ook bij de beloften speelde hij onlangs een goeie wedstrijd. Hij is nu opnieuw geselecteerd voor onze min 21-jarigen, je moet dat zien als een stap richting de A-ploeg', aldus Wilmots.

A capella

Bij de doelmannen gaf de bondscoach opnieuw de voorkeur aan Koen Casteels (Hoffenheim) voor de positie van derde doelman. 'Net zoals de vorige keer is mijn keuze voor Casteels als derde doelman niet definitief. De deur voor Proto blijft openstaan. Maar voor de match tegen de Schotten is het Casteels geworden', aldus Wilmots.

Op het EK hockey viel het op dat de Belgische ploegen het volkslied a capella zongen. 'Ik vond dat ook mooi, maar mijn spelers hebben de volledige vrijheid om al dan niet het volkslied mee te zingen. Ze moeten dat niet. Ik vind het al knap dat onze supporters de Brabançonne telkens luidkeels meezingen.'