Het personeel van multimediawinkelketen Photo Hall legt donderdag het werk neer uit protest omdat bepaalde salarissen niet betaald zijn. Ze blijven ook ongerust over de toekomst van het bedrijf.

Dat meldt Jalil Bourhidane van de Franstalige christelijke bediendebond CNE aan Belga.

“Normaal gezien zullen de 17 winkels donderdag gesloten zijn. We weten al dat alle winkels in Brussel en Waals-Brabant aan de actie deelnemen”, aldus de vakbondsman.

Het personeel verzamelt omstreeks 09.00 uur in de winkel in het Woluwe Shopping Center. “Het is de bedoeling om de werknemers samen te brengen zodat we kunnen overleggen over de vragen die voorgelegd zullen worden aan de directie”, aldus Bourhidane.

De werknemers van Photo Hall hekelen onder meer het gebrek aan communicatie vanuit de directie. “We hebben via de pers vernomen dat 5 winkels niet behouden blijven. Er was ons meer informatie beloofd voor 25 augustus, maar we weten nog altijd niets meer en kunnen niet langer in ongerustheid blijven. Bovendien hebben sommige personeelsleden hun loon voor augustus of een deel daarvan nog niet ontvangen.”

De winkels van Photo Hall werden in augustus verkocht aan de Fransman Kevin Boirayon.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig