Zeven jaar na het enthousiast onthaalde “Children of Men” brengt de Mexicaanse cineast Alfonso Cuaron een 3D-sciencefictionthriller met als enige personages twee astronauten die op drift geslagen zijn in de ruimte. De film wordt buiten competitie vertoond.

In competitie dingen twintig regisseurs mee naar de Gouden Leeuw. Zo ook de Brit Stephen Frears (”High Fidelity”, “The Queen”), die met “Philomena” een waar gebeurd verhaal aflevert van Lee (Judi Dench), een vrouw die in het Ierland van de jaren vijftig als ongetrouwde moeder verplicht wordt haar kind te laten adopteren. Vijftig jaar later probeert ze haar zoon terug te vinden en ze krijgt daarbij de hulp van voormalig BBC-journalist Martin Sixsmith.

Terry Gilliam, een van de stichters van Monty Python, zit dan weer in competitie met “The Zero Theorem”, een dystopisch sciencefictiondrama over een excentrieke computerhacker, gespeeld door Christoph Waltz, die de betekenis van het leven onderzoekt en ondertussen gezocht wordt door ‘The Management’. Andere rollen zijn weggelegd voor Tilda Swinton, Melanie Thierry, Ben Whishaw, David Thewlis, Matt Damon en Peter Stormare. De film beleeft zijn wereldpremière op de Mostra.

Ook regisseur Jonathan Glazer komt bijna tien jaar na “Birth” met een sciencefictionfilm: in “Under the Skin” speelt Scarlett Johansson een alien die in de huid kruipt van een sexy vrouw en lifters oppikt en oppeuzelt in Schotland.

Worden verder op de rode loper verwacht: onder meer Nicolas Cage, Zac Efron, Billy Bob Thornton.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig