Elf euro om niet naast huilend kind te zitten
Foto: shutterstock
Scoot, de lagekostenmaatschappij van Singapore Airlines, heeft een oplossing gevonden voor mensen die tijdens een vlucht niet in de buurt van (huilende) kinderen willen zitten. Passagiers die meer betalen voor een plaatsje, zitten ver genoeg van hen en vliegen in alle rust.

Voor de meerprijs van tien pond (11,6 euro) plaatst de vliegtuigmaatschappij de passagiers in de ScootinSilence zone, dat zijn de eerste zeven rijen in het vliegtuig waar de maatschappij geen kinderen jonger dan twaalf jaar meer toelaat.

‘We willen onze jongere passagiers of hun familie niet beledigen. Zij hebben nog de rest van het vliegtuig om zitjes te kiezen’, zegt Scoot-baas Campbell Wilson.

Het is niet de eerst luchtvaartmaatschappij die kleine kinderen weert in bepaalde zones van hun vliegtuigen. Ook AirAsia X en laat geen kindjes toe op sommige zitjes. En in de eerste klasse van de Boeing 747 van Malaysia Airlines zijn geen kinderen meer toegelaten nadat enkele passagiers klaagden dat ze te veel lawaai maakten.