SHOPSPOT. Rewind B.L.C.K. zet zwart terug op de kaart
Rewind B.L.C.K. Foto: rr
Neons en snoepjeskleuren veroverden de laatste maanden aan snel tempo onze kledingkast, maar zwart is en blijft bij veel gelegenheden een uitstekende keuze. Met dat idee opende de Gentse multimerkenboetiek Rewind een shop-in-shop waar een raafzwart kleurenpalet domineert.

'Wanneer je tijdens de modeweken rondslentert in de straten van Parijs of Kopenhagen, voel je dat er opnieuw een wave of black in de lucht hangt. Je merkt het in het straatbeeld van grote steden, maar wordt het ook gewaar aan de manier waarop collecties beginnen te bewegen. Black is the new black’, vertelt zaakvoeder Christophe Urbain.

Urbain wilt met zijn nieuwe shop-in-shop een merkenmix brengen waar vorm weer boven kleur wordt gesteld en de focus op het silhouet ligt in plaats van de kleur of print. Blikvangers worden de DRKSHDW en Lilies collecties van Rick Owens. 'De stukken zijn eenvoudig, gecombineerd tot een silhouet stralen ze evenwel een enorme kracht uit', aldus Urban over zijn nieuwe aanwinst.

Naast Rick Owens zullen in de winkelrekken van Rewind B.L.C.K. ook merken als Avelon, The Last Conspiracy, A.Friend by A.F. Vandevorst, V Ave Shoe Repair, Konceptkramer, Private 0204, Byredo, Nmbr 9 en Werkstatt München hangen. Daarnaast zullen er ook accessoires en zelfs meubels beschikbaar zijn, die allen in het totaalbeeld passen.

Praktische info:

Rewind B.L.C.K. zit in de kelderruimte onder Rewind Men, Sint Pietersnieuwstraat 13, 9000 Gent. Open van maandag tot en met zaterdag. De winkel richt zich zowel tot mannen als vrouwen.

www.rewindstore.be

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig