De video wordt geladen
De winkelketen Match haalt alle zakjes veldsla en rucola van het huismerk Cora uit de winkelrekken. Maandagavond vond een student een levende pad tussen zijn sla. De winkelketen onderzoekt nu bij de leverancier in Frankrijk hoe het dier in de verpakking is terechtgekomen, aldus de VRT.

De Leuvense student Vincent Fissette keek vreemd op toen uit het pakje sla dat hij net had gekocht een levende pad sprong. ‘Plots wandelde er een levende pad tussen mijn veldsalade. Ongeveer 3 à 4 centimeter groot, bruin-groen en zeer actief’, vertelde de student aan Radio 2 Vlaams-Brabant.

De meeste klanten zouden vervolgens een kwade brief sturen naar de producent, maar Fissette kon er goed om lachen. Hij doopte het beestje ‘Cora’, naar het huismerk van Match. De jonge student geologie wil het diertje een tweede kans geven en zal het dier opnieuw uitzetten in de natuur. Hij zette het beestje in een glas water.

Intussen haalt Match uit voorzorg alle pakken veldsla en rucola van het merk Cora uit de rekken. ‘We willen niet dat een tweede kikker zou verkocht worden aan onze klanten’, zegt marketing manager Sabine Müller aan de VRT.