De 96-jarige Fred Stobaugh heeft een hit op het internet te pakken met 'Oh Sweet Lorraine'. Hij schreef de tekst voor zijn overleden vrouw en stuurde die in voor een liedjeswedstrijd. De studio was zo overdonderd door het nummer dat ze meteen besloot om het nummer op te nemen en een hit was geboren.

Toen de Amerikaanse Green Shoe Studio eerder deze zomer een wedstrijd voor singer-songwriters organiseerde, keken de juryleden verbaasd op. Het grootste deel van de deelnemers stuurde een link naar een song op YouTube door, maar dat deed de 96-jarige Fred Stobaugh niet. Van hen kreeg de jury een dikke enveloppe met daarin de tekst van het nummer 'Oh Sweet Lorraine'.

Fred Stobaugh schreef het nummer voor zijn vrouw Lorraine, die in april op 91-jarige leeftijd overleed. Liefst 73 jaar waren ze getrouwd. Reden genoeg voor Fred om zijn eeuwigdurende liefde nog op een andere manier te demonstreren.

'Ik kan geen muziek spelen en kan niet zingen', vertelt de man. 'Dus stuurde ik gewoon een tekst voor een nummer in.' Een tekst die de juryleden enorm verraste. 'Iedereen stuurde een song via YouTube in, alleen Fred deed het anders', klinkt het. 'En op de enveloppe schreef hij al dat hij niet kon zingen en het mensen zou afschrikken. Toen we de tekst lazen, waren we helemaal overdonderd.'

Dus besloot de studio om de tekst op professionele muziek te zetten, een professionele zanger in te huren en het nummer echt tot leven te brengen. Toen de man het nummer voor de eerste keer te horen kreeg, was hij zichtbaar aangedaan. En hij zal niet de enige zijn...

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig