Na het succes van ‘Shadow Of A Man’ lanceert Das Pop frontman Bent Van Looy (37) de tweede single uit ‘Round The Bend’, zijn eerste soloalbum dat dit jaar in april verscheen.

In ‘Flowers and Balloons’ gaat het niet over De Liefde, 'maar over rubberen kippen die na een feest op het gras blijven slingeren, dode strippers in achtergebleven taarten en ... bloemen en ballonnen. Het leven zoals het is, op niet zo heel veel plaatsen, maar toch'.

‘Dit was de eerste song die ik had geschreven en die ik Das Pop niet zag spelen. Ik was net verhuisd naar Parijs en daar had ik een kleine Wurlitzer piano. Die eerste maanden in een nieuwe stad waren zeer inspirerend. Ik ontmoette er nieuwe mensen en voor mijn teksten probeerde ik beelden te gebruiken zoals in een schilderij', zegt Bent Van Looy.

Voor de video trok de zanger naar New York waar hij samenwerkte met regisseur Jessica Yatrofsky. ‘Het is altijd geweldig om te werken met artiesten zoals Bent, die zo’n precisie, talent en creativiteit allemaal tegelijk hebben’, zei Yatrofsky. ‘Hij voegde precies de juiste hoeveelheid improvisatie toe aan de video.’

Vanaf september volgen er enkele live-concerten in Gent, Brussel en Antwerpen met muzikant Jason Falkner, gitarist Anne Soldaar en drummer Matt Ecless. Bekijk hier de data.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig