Bart Swings behaalt vierde goud op 10 km puntenkoers
Foto: BELGA

Bart Swings heeft dinsdag zijn vierde gouden medaille veroverd op het WK skeeleren in Oostende. In de puntenkoers over tien kilometer op de weg leidde hij van start tot finish.

In de beginfase probeerde Swings om snel punten te pakken. In het middendeel kreeg hij hierbij steun van zijn oudere broer Maarten.

Aanvankelijk kwam de meeste tegenstand van de Fransman Alexis Contin, dit WK na Swings zilveren medaillewinnaar op de 1000 meter en de puntenafvallingskoers. In de slotronden verwierf de Duitser Felix Rijhnen veel punten, goed voor een uiteindelijke tweede plaats. Swings had op dat moment echter al een geruststellend grote voorsprong uitgebouwd.

Eerder op de avond behaalde juniore Sandrine Tas brons in de puntenkoers. Na de derde plaats met de aflossingsploeg is dit haar tweede medaille op het WK.

Zondag won Swings al de 1000 meter en kroonde hij zich met België tot wereldkampioen op de aflossingsrace over 3.000 meter. Vrijdag toonde hij zich de snelste op de 10 kilometer puntenafvallingskoers.

Op de slotdag, zaterdag, rijdt de 22-jarige skeeleraar nog de marathon door de straten van Oostende.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig