Nicolas Massu hangt zijn racket aan de wilgen
Massu op de Spelen in 2004. Foto: AP

Tennisser Nicolas Massu (ATP 587) zet een punt achter zijn professionele tenniscarrière. Massu is tot nog toe de enige Chileen die ooit twee olympische gouden medailles behaalde. Hij kondigde zijn afscheid dinsdag huilend aan.

'Ik ben samen met mijn entourage tot het moeilijke besluit gekomen om een punt achter mijn carrière te zetten', verklaarde een zichtbaar geëmotioneerde Massu dinsdag op een persconferentie in de Chileense hoofdstad Santiago. De 33-jarige Chileen verklaarde dat hij zich niet meer in staat acht om nog op het voorplan te treden van het internationale tennis.

Op de Olympische Spelen van 2004 in Athene won Massu het goud in zowel het enkelspel (na winst in de finale tegen de Amerikaan Mardy Fish) als het dubbelspel (in duo met zijn landgenoot Fernando Gonzalez). 'Het huzarenstukje van Athene is het mooiste moment geweest dat de sport mij geschonken heeft. Het was een hele eer, die ik nu kan delen met mijn kinderen. Ik kan hen vertellen dat ik deel uitmaak van de sportgeschiedenis van mijn land', zei Massu nog.

In september 2004 behaalde de Chileen met ATP 9 zijn hoogste ranking ooit. Hij won tijdens zijn carrière vijf toernooien (Buenos Aires 2002, Amersfoort 2003, Palermo 2003, Kitzbühel 2004 en Costa do Sauipe 2006).