Zwitserse verzekeraar pleegde zelfmoord
Pierre Wauthier, archiefbeeld van de financieel directeur van Zurich Insurance Group Foto: EPA

De financieel directeur van de Zwitserse verzekeraar Zurich Insurance Group die maandag dood werd aangetroffen in zijn woning heeft zeer waarschijnlijk zelfmoord gepleegd. Dat liet de Zwitserse politie dinsdag aan het Duitse persbureau DPA weten.

De in 1960 geboren Pierre Wauthier, die een Brits en een Frans paspoort heeft, was sinds september 2011 financieel directeur van het concern. Hij kwam er in 1996 in dienst. Zijn taken worden op interimbasis overgenomen door Vibhu Sharma.

Wauthier zou de tweede topbestuurder van een groot Zwitsers bedrijf zijn die zich in de afgelopen tijd van het leven heeft beroofd. Eind juli werd de bestuursvoorzitter van telecombedrijf Swisscom, Carsten Schloter, dood gevonden. Ook in zijn geval wordt uitgegaan van zelfmoord. De politie gaf dinsdag aan geen samenhang te vermoeden tussen beide zaken.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan dag en nacht gratis en anoniem bellen naar de Zelfmoordlijn op 02/649.95.55 of naar Tele-Onthaal op 106. De Zelfmoordlijn is ook via het internet bereikbaar voor een chatgesprek.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig