Aan de Groenendaallaan in Merksem heeft de politie dinsdagavond een man overmeesterd die van zijn balkon op de derde verdieping van een appartementsgebouw wilde springen. De man stond geseind omdat hij nog een gevangenisstraf moet uitzitten en de politie wilde hem daarom oppakken. Na zowat een uur onderhandelen kon hij worden opgepakt.

Toen de politie dinsdag omstreeks 17.30 uur arriveerde om de veroordeelde op te pakken, verschanste die zich op het balkon en dreigde ermee naar beneden te springen. Alle hulpdiensten werden meteen ter plaatse geroepen en de Groenendaallaan werd even afgesloten voor alle verkeer. De brandweer plaatste voor alle zekerheid een luchtkussen onderaan het gebouw.

Na een uurtje onderhandelen ging de man gewoon weer naar binnen in het appartement. Leden van het Bijzonder Bijstandsteam (BBT) van de politie waren intussen via het dak genaderd en liet zich op het balkon zakken. De veroordeelde werd binnen zonder slag of stoot overmeesterd. Over zijn identiteit en veroordelingen werd dinsdag geen verdere informatie vrijgegeven.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig