Stiptheid treinen in juli nog last van treinramp Wetteren
Foto: Photo News

In juli reed 90,1 procent van de reizigerstreinen stipt. Dat is een lichte achteruitgang in vergelijking met juli vorig jaar (90,2 procent) maar aanzienlijk beter dan in juni dit jaar. Toen reed maar 85,6 procent stipt.

Deze cijfers staan in het stiptheidsrapport voor juli van Infrabel, de beheerder van het spoorwegnet. De naweeën van de ontsporing van een goederentrein in Wetteren, in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 mei, sleepten aan tot vrijdag 12 juli. Toen is op het herstelde traject de laatste snelheidsbeperking tussen Wetteren en Schellebelle pgeheven.

Infrabel telde in juli 1.371 afgeschafte treinen, of 1,2 procent van het totaal aantal treinen. Een maand eerder waren er dat 4.395, vooral door de treinramp in Wetteren. In juli vorig jaar waren er minder afgeschafte treinen, 1.190.

Als belangrijkste oorzaken van de vertragingen vermeldt Infrabel het materieel van de NMBS, storingen aan de infrastructuur, vertragingen vanuit buitenlandse netten, ongevallen aan overwegen, privéwerken, (poging tot) zelfdodingen en weersomstandigheden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig