De zonechef van de politiezone Puyenbroeck (Lochristi, Zelzate, Wachtebeke en Moerbeke-Waas) ondergaat momenteel een tuchtsanctie van twee maanden schorsing. Koen Eeckhaut kreeg begin mei van het Gentse hof van beroep een opschorting van straf voor een onvoorzichtigheid bij het aanbesteden van zijn dienstwagen.

De tuchtsanctie, opgelegd door de minister van Binnenlandse Zaken, loopt eind september af, zo werd vernomen van de voorzitter van de politieraad. Eeckhaut zou te kennen gegeven hebben dat hij daarna opnieuw aan de slag wil. De politieraad moet zich nog buigen over de kwestie.

Eeckhaut is sinds eind 2011 preventief geschorst. Toen de politieraad in die periode besliste om twee Opel Astra’s en een Ford S-Max te leasen, leaste de zonechef echter eigenhandig een Volvo XC60 en volgde daarme de wet op de overheidsopdrachten niet correct.

In eerste aanleg eind 2012 kreeg de zonechef een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een boete van 1.375 euro wegens belangenmenging. Van die betichting werd Eeckhaut begin mei in beroep vrijgesproken, omdat hij zich volgens de beroepsrechters niet moedwillig verrijkte. Hij werd wel schuldig bevonden aan het niet naleven van de wet op de overheidsopdrachten, maar kreeg daarvoor een opschorting van straf voor drie jaar.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig