Twee jonge Duitse broers van 19 jaar oud zijn na een feestje met versneden alcohol in Indonesië gestorven. Een van de broers overleed vrijwel onmiddellijk na het innemen van de alcohol op het eiland Java. Zijn broer werd tijdens de terugreis opgenomen in het ziekenhuis in Doha (Qatar) en is daar hersendood verklaard. Er is nog geen bevestiging dat er bij het tweede slachtoffer ook versneden alcohol in het spel was. Dat meldt de Berliner Morgenpost dinsdag.

Beide jongens hadden in Semarang op Java gefeest met een aantal vrienden, zegt een vriend van de broers. Twee dagen later werd de 19-jarige jongen met krampen overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de lokale artsen is de jongeman overleden door het drinken van versneden alcohol.

Volgens de woordvoerder van het ziekenhuis werd slechts een jongeman binnengebracht in het ziekenhuis. Zondag werd een autopsie uitgevoerd op het lichaam. Woensdag worden de resultaten verwacht.

De voorbije weken zijn al 13 mensen in Jakarta omgekomen door het drinken van versneden alcohol. Gevaarlijke mengsels drinken is een groot probleem geworden in de regio van Indonesië. Ieder jaar geraken een honderdtal Indonesiërs vergiftigd met tientallen doden tot gevolg. Telkens weer vallen er ook buitenlandse slachtoffers.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig