Weer een dag dichter bij 2 september, weer een dag van de wildste transfergeruchten in de Premier League. Met steeds dezelfde acteurs in de hoofdrol: Wayne Rooney, Gareth Bale en onze Marouane Fellaini. Een (zoveelste) update:

Volgens de Engelse kranten speelde José Mourinho hoog spel maandagavond in Manchester. In een ultieme poging om Wayne Rooney te overtuigen, zou hij bewust zonder spits hebben gespeeld. ‘Geen Lukaku, Torres of Ba: jouw stek ligt voor het rapen’, leek The Special One daarmee duidelijk te willen maken. Deze conclusie is natuurlijk pure speculatie.

In het tv-programma Match of the Day liet Mourinho echter niets aan de verbeelding over: ‘Wij hebben deze zaak niet op gang gebracht. Het is nu aan de persoon die zelf het verhaal de wereld instuurde dat hij naar Chelsea wilde en United wilde verlaten om dat verhaal ook af te maken. Ik wil dat hij publiekelijk duidelijk maakt dat hij wil vertrekken of dat hij wil blijven. We hebben nog 48 uur om de deal te sluiten, het is hoog tijd om een beslissing te nemen.’

Op het veld was er van die hele hetze rond Rooney niets te merken, de spits van United speelde tegen Chelsea een sterke wedstrijd en kreeg op de persconferentie achteraf opvallend veel lof van... zijn huidige coach David Moyes.

En plots is het dinsdag

Het podium in Bernabeu zou al klaar staan, de Welshman vertoeft al een tijdje in Spanje om de laatste details af te ronden en ook Tottenham zou nu een transfer (en het vele geld) wel zien zitten. Als vervanger klinkt plots de naam van Chelsea-speler Juan Mata het luidst, nu die de strijd op het middenveld bij The Blues lijkt te hebben verloren sinds de komst van (voormalig Tottenham-doelwit) Willian.

Niets lijkt Gareth Bale dan ook nog tegen te kunnen houden om bij Real Madrid te tekenen. Dinsdag werd al een tijdje als D-day aangekondigd. Is het nu enkel nog wachten op het officiële persbericht? Het lijkt erop, ware het niet dat plots toch nog tegenberichten opdoken als zou een derde hond in het spel zijn gekomen (Manchester United, of wat had u gedacht?) en dat Chelsea geen oren zou hebben naar een vertrek van Juan Mata...

En dan bleef het stil

Volgens Everton-coach Roberto Martinez heeft de club van Manchester United geen nieuw bod voor Marouane Fellaini (en Leighton Baines) ontvangen. ‘Big Fella’ is dus nog steeds een Everton-speler, terwijl United plots vooral naar Madrid zou kijken waar Mehmet Özil niet meteen gelukkig meer lijkt. En dan is die ene Welshman er nog niet bij in de Spaane hoofdstad...

Het blijft ook stil bij Arsenal, waar coach Arsène Wenger weigert te bevestigen dat hij geïnteresseerd is in die andere Real-spelers Benzema en Di Maria, maandag nog de twee uitblinkers bij de Koninklijke. En ook dat The Gunners een bod zouden hebben uitgebracht op Toby Alderweireld van Ajax, werd door beide clubs niet bevestigd. Bij de Nederlandse krant AD zijn ze echter overtuigd van (concrete) interesse.