Veggie kooklessen voor docenten
Foto: ©Kim Warner/VASG

Op 4 september starten EVA vzw, Hotelschool Campus Wemmel en Syntra West de eerste vegetarische kookopleiding voor docenten. Tegen 2014 moeten de eerste handboeken op de markt zijn. Dit initiatief moet het tekort aan een gevarieerd vegetarisch aanbod wegwerken. De sessies maken deel uit van het Europese ‘VEGUCATION project’.

Vegetarisch eten zit al enkele jaren in de lift, maar het aanbod in restaurants en hotels blijft eerder beperkt. Daarom is er een Europees project opgestart ,VEGUCATION, dat zich richt op de gastronomische hotelopleidingen.

Vanaf 4 september zullen 25 Vlaamse docenten van elf verschillende scholen de professionele kookopleiding volgen zodat zij in staat zijn om hun leerlingen de nodige kneepjes van het vegetarisch koken bij te brengen.

Handboek

Het project is een initiatief van het Ethisch Vegetarische Alternatief (EVA vzw) en hun vegetarische collega’s uit Duitsland, Nederland en Oostenrijk en wordt gesteund door de Europese Commissie.

Aan het einde van het volgende schooljaar zal deze lessenreeks uitmonden in een handboek voor leerkrachten en leerlingen van gastronomische hotelscholen. Het handboek zal dan worden gepresenteerd op een Europese conferentie in Brussel.