De olieprijzen zijn dinsdag licht gestegen op de Aziatische markt na berichten over een mogelijk militair ingrijpen in Syrië.

Een vat (159 liter) van de Noordzeesoort Brent voor levering in oktober kostte dinsdagochtend 111,07 dollar, 0,34 dollar meer dan vrijdag. De Amerikaanse oliesoort WTI werd 0,28 dollar duurder tot 106,20 dollar per vat.

De prijsstijging heeft te maken met de instabiliteit in de voor de olieproductie belangrijke regio. “De toestand in Syrië is verscherpt”, zegt een Australische grondstoffenexpert.

Na de vermoedelijke gifgasaanval in Syrië overwegen de Verenigde Staten volgens informatie van de Amerikaanse krant The Washington Post een militaire campagne tegen de troepen van president Bashar al-Assad. Die campagne zou tot twee dagen duren.

Beurs Tokio

De beurs van Tokio is dinsdag in het rood geëindigd. Onzekerheid over een mogelijke westerse interventie in Syrië en over het Amerikaanse monetaire beleid wogen op de indices.

De sterindex Nikkei sloot met een verlies van 0,69 procent op 13.542,37 punten. De breed samengestelde Topix-index verloor 0,52 procent en sloot af op 1.134,02 punten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig