Real Madrid toonde maandagavond tegen Granada twee gezichten: de offensieve weelde stond in schril contrast met de defensieve onzekerheid. Karim Benzema scoorde de enige treffer van de avond. Met deze 0-1-zege staat Real na twee speeldagen nog met het maximum mee aan kop in de Primera Division.

Iker Casillas zat opnieuw op de bank ten koste van Diego Lopez en zag Benzema al na tien minuten de score openen. het ontbrak Real echter aan cohesie om daar in 80 minuten nog een vervolg aan te breien.

Benzema scoorde zijn tweede doelpunt in evenveel wedstrijden toen hij een door Cristiano Ronaldo slecht gecontroleerde center van Angel Di Maria wel binnen werkte.

Ondanks grote mogelijkheden voor Mesut Özil en Sergio Ramos bleef het bij die zuinige 0-1. De afwezigheid van de langdurig geblesseerde Xabi Alonso woog door op het middenveld, dat los aan elkaar hing. De vraag om een bijkomende (meer defensieve) versterking klinkt dan ook alweer luid in Bernabeu, dat zich wel steeds nadrukkelijker opmaakt voor de komst van Gareth Bale...

Real vervoegt nu Barça, Villarreal, Atlético Madrid en Athletic Bilbao aan kop van de Primera Division.