Staaldraadproducent Bekaert herschikt de top van het bedrijf. Voorzitter van de raad van bestuur Baron Paul Buysse gaat met pensioen en wordt opgevolgd door huidig CEO Bert De Graeve. Die positie komt in handen van Matthew Taylor.

Dat meldt het bedrijf vanmorgen. De veranderingen gaan pas volgend jaar in mei in. De algemene aandeelhoudersvergadering moet ook nog met de wissels instemmen. Het bedrijf zegt dat de wissels ‘de continuïteit van het bedrijf veilig moeten stellen. De betrokkenen geven later vandaag een toelichting tijdens een persconferentie.

Matthew Taylor is een nieuwkomer bij Bekaert. De 53-jarige Brit wordt volgende week als ‘CEO-designate’ lid van het directiecomité, en kan zich zo inwerken. Hij bouwde zijn cv op bij Ford, JCB en Edwards. Bij dat laatste bedrijf stapte Taylor begin dit jaar op nadat hij de beursgang in goede banen had geleid.

Op een persvoorstelling vanmorgen roemde Buysse de toekomstige CEO. ‘Taylor heeft een trackrecord waarbij hij keer op keer de bedrijven die hij leidde in de goede richting stuurde’.

Het vertrek van baron Buysse komt niet onverwacht. Hij bereikt immers de leeftijdsgrens van 69 jaar voor bestuurders bij Bekaert. Hij stond 14 jaar lang aan het hoofd van de raad van bestuur. Bert De Graeve was sinds 2006 verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het bedrijf. Samen zorgden ze voor een stevige groei van het bedrijf. Door de toenemende concurrentie op de markt voor de productie van zaagdraad voor zonnepanelen is het bedrijf echter onder druk te komen staan. Dat leidde vorig jaar nog tot een grootschalige herstructurering.

Beleggers reageren wantrouwig op het nieuws. Bij aanvang van de handel op Euronext Brussel verliest het aandeel Bekaert zo’n 2,5 procent.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig