Investeringsplan van 15 miljoen euro voor Francorchamps
Foto: BELGA

De vennootschap die het racecircuit van Spa-Francorchamps uitbaat, heeft een investeringsplan van 15 miljoen euro uitgewerkt. Dat plan loopt tot 2018 en voorziet voornamelijk in de bouw van een permanente tribune aan de Raidillon bocht, zo schrijft L’Echo dinsdag.

Het plan zou met eigen middelen bekostigd worden. De demonteerbare tribune aan Raidillon zou permanent worden en plaats bieden aan 2.000 bezoeker. En er zou ook een nieuwe tribune komen.

Het investeringsplan kan dinsdag besproken worden op de raad van bestuur. De beheersvennootschap ‘Le Circuit de Spa-Francorchamps’ sloot 2012 af met 618.570 euro winst. Een jaar eerder was er 794.101 euro verlies.

Waals minister van Economie Jean-Claude Marcourt wijst er in de krant op dat Wallonië de grote prijs F1 redde en zegt dat het federale niveau niets gedaan heeft, maar wel van de fiscale inkomsten geniet. ‘Vandaag vraag ik geen hulp meer, maar het staat vast dat geen enkele federale minister nog een trofee zal uitdelen na de GP, zolang ze geen cheque geven.’

 

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig