NMBS-topman Haek wil wel werken voor 290.000 euro
Jannie Haek Foto: BELGA

De huidige CEO van de NMBS-Holding, Jannie Haek, heeft geen bezwaar tegen een forse loonsvermindering. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag. De krant baseert zich op een e-mail die Haek een jaar eerder naar toenmalig minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette (PS) stuurde, en waar Haek zich opnieuw achter schaart.

In mei 2012, daags nadat Magnette zijn voornemen bekendmaakte om het loon van toplui van overheidsbedrijven af te toppen op 290.000 euro bruto, schreef Haek de bewuste e-mail. Hij feliciteert de minister met het initiatief en zegt zelf ondanks zijn lopende contract bereid te zijn om in te leveren. Haek verdient nu 512.103 euro bruto.

Volgens Haek was die mail ‘volledig en evenwichtig’ en staat hij dan ook nog steeds achter de inhoud. ‘Het wordt tijd dat de discussie over verloningen stopt en dat de aandacht weer gaat naar wat echt telt: het werk en de inhoud van de job.’

Haek is een van kandidaten op de shortlist om de NMBS te leiden. De voorbije week was er heel wat te doen over de verloning bij overheidsbedrijven nadat bpost-baas Johny Thijs zei niet bereid te zijn om voor 290.000 euro, het loon van premier Elio Di Rupo, te werken. Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) wil het loon van de premier als maximumnorm hanteren.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig