Geld voor repatriëringen bijna op
Foto: Jimmy Kets

Het politiebudget voor de gedwongen repatriëringen van dit jaar is bijna opgebruikt. Afgelopen vrijdag stelde de federale politie de gedwongen uitwijzing van een Congolees uit. De politiedienst wilde vermijden dat er weekendvergoedingen moesten worden betaald, schrijft De Standaard in haar ochtendeditie.

Het kabinet van staatssecretaris Maggie De Block (Open VLD) geeft de financiële moeilijkheden toe. Volgens woordvoerder Els Cleemput hebben talrijke gedwongen uitwijzingen in de eerste helft van dit jaar het budget onder druk gezet.

Het budget voor de gedwongen repatriëringen dat bijna opgebruikt is voor dit jaar, is het budget voor de escortes van de federale politie, verduidelijkt Cleemput aan Belga. Het gaat dus om budget dat behoort tot de bevoegdheden van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet. Het deel van het budget dat de Dienst Vreemdelingenzaken, die ressorteert onder De Block, voor zijn rekening neemt, is in orde.

Deze week vergaderen de bevoegde instanties – de kabinetten van Joëlle Milquet (CDH), Maggie De Block en Catherine De Bolle (de baas van de federale politie) – om de aanslepende kwestie uit te klaren.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig