De man die wordt verdacht van de roofmoord op Aurore Ruyffelaere in juli heeft in de cel zelfmoord gepleegd. Hij heeft zichzelf opgehangen in zijn cel in Gent, bevestigt het parket van Gent.

Het parket van Gent zal later op de dag communiceren over wat er met het onderzoek zal gebeuren

Andrei G., een 29-jarige man van Russische origine die dicht bij de plaats woonde waar de wagen van Aurore Ruyffelaere uit De Pinte geparkeerd stond, werd twee dagen na haar verdwijning opgepakt. Haar levenloze lichaam werd in een voertuig bij zijn appartement gevonden.

De man had eerst ontkend dat hij de vrouw om het leven had gebracht, maar legde later toch bekentenissen af. ‘Hij is absoluut doordrongen van spijt’, liet zijn advocaat toen weten.

Eerder had de man al een zelfmoordpoging ondernomen met een scheermes. Begin augustus werd hij nog in levensgevaar naar het Jan Palfijn ziekenhuis gebracht.

Na die vorige zelfmoordpoging werd G. extra bewaakt.  'Hij zat in het zelfmoordprogramma van de Gentse gevangenis", zegt Laurent Sempot, de woordvoerder van de Belgische gevangenissen. 'Dat wil zeggen dat hij om de zoveel minuten gecontroleerd wordt, maar hij wordt dus niet permanent gevolgd. Daar heeft hij van geprofiteerd.'

De extra controles konden niet voorkomen dat de man zichzelf vanochtend vroeg kon ophangen. 'Wie echt zoiets wil doen, kunnen we heel moeilijk tegenhouden', aldus nog Sempot vanmorgen op VRT-radio.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (02–649.95.55 of www.zelfmoordlijn.be).