OH Leuven speelde bijna vijf matchen vanuit een soort egelstelling. Het bracht één punt op. Toen het gisteren die stelling verliet een dik halfuur voor tijd, brak de hel los. Voor Lokeren dan toch. De Waaslanders konden hun eerste nederlaag niet ontlopen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Ronny Van Geneugden wijzigde de ploeg die op Standard nipt verloor op drie plaatsen. Pettersson nam na blessure zijn plaats centraal in de verdediging weer in. Buysens verving de geschorste Bandalovski. Azevedo kwam aan de aftrap in plaats van de op een transfer azende Ibou. Ogunjimi hernam intussen op de bank naast de weer met de club en zichzelf verzoende Ruytinx.

Tactisch viel er in geen van beide kampen verrassingen te noteren. De twee ploegen en vooral de twee trainers kennen elkaar door de door. In de vier voorgaande wedstrijden in eerste klasse speelden ze twee keer gelijk en wonnen ze ieder één keer.

Ook gisteren hielden OH Leuven en Lokeren elkaar in evenwicht. Doelkansen waren er in het eerste half uur nauwelijks. Azevedo schoot op Copa en Buysens mikte over voor OHL. Aan de overzijde gaf Robson de jarige Vanaken ei zo na een Braziliaans cadeautje voor zijn eenentwintigste verjaardag, maar Bailly ging niet akkoord en griste het leer weg voor de voeten van de Limburger.

Vlak voor de pauze trachtte De Pauw Messoudi te stoppen met een fout. Ref Laforge gaf De Pauw geel, maar vergat balvoordeel toe te kennen aan de doorbrekende Messoudi die een doelkans door de neus geboord zag.

Pressing

Zelfde spelbeeld in het eerste kwartier van de tweede helft: veel middenveldspel met iets meer balbezit voor Lokeren dat, naar het voorbeeld van Standard vorige week, vergeefs zocht naar openingen in de secure organisatie van OH Leuven.

Naar het uur toe begon OHL aan z'n klassieke pressing in thuiswedstrijden. Het tekende meteen ogenschijnlijk z'n eigen doodvonnis. Uit de eerste Lokerse counter puurde het trio Vanaken, Remacle, Harbaoui de openingstreffer.

Op het uur kopte Ngolok aan de tweede paal op een voorzet van Messoudi echter de gelijkmaker tegen de netten.

Van Geneugden rook meer. Hij bracht er Ruytinx in voor de moegestreden Cerigioni. Ruytinx zette haast onmiddellijk een assist van Azevedo om in de 2-1. Hij kroonde zichzelf daarmee tot held van de dag.