Losada verlost Lierse
Foto: Photo News
Exact een week geleden gooide Lierse in de toegevoegde tijd drie dure punten te grabbel tegen AA Gent. Gisteren herstelde de thuisploeg zich van die pijnlijke klap. Van op de stip trof Hernán Losada raak, meteen goed voor de eerste overwinning voor Lierse.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Julien Vercauteren nam plaats op de linkerflank. Hernán Losada draafde verrassend op als diepe spits en Dolly Menga moest voor gevaar zorgen van op de rechterflank. Bij Waasland-Beveren verdween aanvaller Robert Demjan uit de selectie. Aboubacar Oumarou en René Sterckx stonden voor het eerst aan de aftrap.

Beide ploegen hadden vooral schrik om een doelpunt tegen te krijgen. Gevolg? Veel middenveldspel, weinig risico's en twee ploegen die bijzonder compact speelden. Een verdwaalde vrije trap van Losada in de zeventiende minuut was typerend voor het beeld van de wedstrijd. Voor de eerste bal tussen de palen was het wachten op een knal van Menga. Waasland-Beveren stak pas in het slot van de eerste helft zijn neus aan het venster. Doelman Nathan Goris was attent op een vrije trap van Milos Maric en een kopbal van aanvoerder Karim Belhocine.

Toen Colin Coosemans zich toch één keer gewonnen moest geven, na een goede voorzet van Hossam Ghaly en een deviatie van Losada, sprong Rami Gershon zijn doelman bij en haalde de bal met een atletische sprongbeweging van de lijn. Een schot van Farag was het laatste wapenfeit van een spektakelarme eerste helft.

Loopgraven

Waasland-Beveren schoot het best uit de startblokken na de rust. Goris liet zich niet verschalken op een schot van een voor het overige bleke Trickovski en een harde kopbal van Oumarou. Lierse was nog niet gevaarlijk geweest in de tweede helft, maar plots lag de bal wel op de stip. In een duel met Belhocine ging Rachid Bourabia neer in het strafschopgebied. Scheidsrechter Wim Smet twijfelde niet en legde de bal op de stip. Een koud kunstje voor aanvoerder Losada, die Coosemans de verkeerde kant opstuurde.

Glen De Boeck besefte dat hij iets moest doen. Hij stuurde invaller Dalibor Veselinovic de loopgraven in. De bezoekers moesten komen, maar echte kansen bleven uit. De thuisploeg speculeerde op de counter maar deed dat net zoals op Gentse bodem iets te overhaast. Gelukkig voor de Lierse fans bleef geel-zwart dit keer wel overeind.