Mits een zege had Kortrijk het KV uit Mechelen op tien punten kunnen zetten, maar de tactische hocus pocus van Vanhaezebrouck door de schorsing van Pavlovic pakte verkeerd uit. Cordaro zorgde met twee assists voor opluchting in het KVM-huishouden.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Matton - de eerste vier matchen sterk als foerier naast de diepe spits - moest verrassend achteruit en de KVK-coach zette een driemansvoorhoede neer met Santini diep, geflankeerd door Chevalier rechts en Raman links en nog een inschuivende Capon. Maar de thuiscombinaties liepen voor geen meter, terwijl de bezoekers meteen het middenveld bezetten.

Bij mechelen moest Prodell op links plaats ruimen voor Diabang, die zijn eerste speelminuten kreeg en samen met Cordaro en Mokulu in een 4-3-3 een constante dreiging vormde. De openingsgoal kwam ook op hun conto. Cordaro centerde en Diabang mocht van Martin vrij binnenkoppen. Even later stond het bijna 0-2 toen De Witte van ver trapte, maar de bal botste via Keet en de paal het veld weer in. Rits probeerde nog met een zwak schotje.

Voor Kortrijk was het wachten tot de laatste tien minuten voor rust. Eerst redde Biebauw voor Raman en op de hoekschop die volgde trapte Martin een rommelige fase tegen Raman, die zo de 1-1 verhinderde. Destorme zag nog een schuiver gekeerd door Keet.

Spektakel in toegevoegde tijd

Santini knokte zich direct na de pauze zelf een kans bijeen maar Biebauw weerde met de vuisten. Het Kortrijkse enthousiasme werd snel gecounterd, want met een lobbal zette Cordaro spelverdeler Rits op weg naar de 0-2.

Mechelen hield autoritair de match in handen en een dubbele wissel van Vanhaezebrouck bracht daar weinig verandering in. Capon trapte van ver over en een kopbal van Reynaud eindigde daar ook. Een schot van Raman viel in de armen van Biebauw, die nog knap een trap van Santini uit zijn hoek graaide. De Kroaat scoorde nog in de toegevoegde tijd, maar Diabang liet ook nog de 1-3 liggen. Reyaud kreeg nog rood voor een slag en Biebauw redde nog een vrijschop van Klaasen.

Na de pech van de voorbije weken heeft een vlot voetballend KVM eindelijk de eerste zege beet, een opluchting vooral ook voor trainer Harm Van Veldhoven.