JUPILER PRO LEAGUE. Lokeren onderuit in Leuven, eerste zege KV Mechelen en Lierse
Foto: photonews

Lokeren heeft de kans laten liggen om alleen leider te worden in de Jupiler Pro League. Integendeel, op de vijfde speeldag liepen de Waaslanders hun eerste verlies op tegen OHL. KV Mechelen behaalde op het veld van Kortrijk zijn eerste zege van het seizoen en ook Lierse mocht een eerste keer juichen tegen Waasland-Beveren.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In een kansarme eerste helft had Lokeren het beste van het spel, maar tot echt gevaar leidde dit niet. Op assist van wie anders dan Jordan Remacle bracht Hamdi Harbaoui de bezoekers na rust op voorsprong met zijn derde treffer van het seizoen. OH Leuven bleef echter niet bij de pakken zitten en scoorde meteen de 1-1 gelijkmaker via de inlopende Ngolok. Bjorn Ruytinx mocht in de 69ste minuut pas invallen maar amper twee minuten later was het al raak. ‘El toro’ nam met een overhoeks schot Copa te grazen en zorgde zo voor een eerste Leuvens feestje dit seizoen. Harbaoui scoorde nog randje buitenspel maar dat feestje gig dan weer niet door en het bleef 2-1.

KV Mechelen was de betere ploeg in Kortrijk en dat werd na een goed kwartier beloond toen Diabang ongehinderd een voorzet van Cordaro mocht binnen koppen. Iets later was het al bijna 0-2, maar het schot van De Witte strandde op de paal. Dat tweede doelpunt kwam er pas na rust, toen Mats Rits de voorsprong van de bezoekers verdubbelde. Hij nam een goede voorzet van Cordaro knap mee en speelde de bal door de benen van doelman Keet. De thuisploeg werd daarna de betere ploeg maar het was wachten tot in de blessuretijd tot Santini de oververdiende aansluitingstreffer kon scoren: 1-2. Meteen het vijfde doelpunt van de Kroaat. Diabang trapte de 1-3 nog in het zijnet maar Biebauw moest in de allerlaatste seconden nog uitpakken met een utlieme parade op vrijschop van Klaasen. Reynaud slikte in die fase nog een rode kaart.

In Lier bleef het lang 0-0 maar na een botsing tussen Coosemans en Swinkels was het publiek meteen wakker. Goris moest goed plat op een vrije trap van Maric en aan de overzijde knalde Menga op de vuisten van Coosemans. Vercauteren trapte een half metertje over en Gershon moest een intikker van Wils op de lijn wegwerken. Waasland-Beveren was de betere ploeg in de tweede helft omdat Lierse wat indommelde. Tot de thuisploeg een strafschop kreeg na een duwfout van Belhocine op Bourabia. Losada miste niet vanop de stip: 1-0. De bezoekers waren niet bij machte om daar nog iets aan te doen.

Zondag staan nog vijf duels op het programma, met onder meer de ‘Slag om Vlaanderen’, leider Standard in een Waalse derby en Anderlecht tegen zwart beest Charleroi.

Uitslagen:

OHL - Lokeren 2-1
Lierse - W. Beveren 1-0
KV Kortrijk - KV Mechelen 1-2
Club Brugge - AA Gent (14u30)
Genk - Cercle Brugge (18u)
KV Oostende - Zulte Waregem (18u)
Anderlecht - Charleroi (18u)
Bergen - Standard (20u30)

Stand:

1 Standard 12
2 Lokeren 10
3 Club Brugge 10
4 Zulte Waregem 10
5 Anderlecht 9
6 KV Kortrijk 7
7 AA Gent 7
8 Genk 6
9 Cercle Brugge 5
10 Charleroi 4
11 KV Mechelen 4
12 Lierse 4
13 OHL 4
14 W. Beveren 3
15 Bergen 1
16 KV Oostende 1