Louise Van De Ginste heeft de zilveren medaille behaald op het wereldkampioenschap gsm-werpen. De Belgisch kampioene bij de meisjes tussen 12 en 16 jaar moest alleen de Zweedse Asa Lundgren laten voorgaan.

Jim Mobile organiseert al vier jaar lang jaarlijks het Belgisch kampioenschap gsm-werpen op het strand van Bredene. De vier winnaars van dat kampioenschap, dat op 21 juli georganiseerd wordt, mogen elk jaar naar het wereldkampioenschap in Finland.

Dit jaar waren Louise Van De Ginste, Marie De Backer, Dries Feremans en Karim Setta de vier Belgische uitverkorenen. Ze maakten allemaal een goede beurt. Setta wierp 54,13 meter ver en Feremans 71,50 meter. Die laatste werd daarmee zevende. Voor De Backer eindigde het kampioenschap met een valse nooit, want haar worp was ongeldig en werd niet opgenomen in de eindstand. De beste Belgische was Van De Ginste, die 39,88 meter ver gooide en zo de tweede plaats in de eindstand behaalde. Ze kreeg daarvoor de zilveren medaille.

Het BK gsm-werpen is een evenement van JIM Mobile. Alle geworpen gsm’s worden ingezameld en gerecycleerd. De opbrengst gaat naar Think Pink, de bewustmakingscampagne in het kader van de strijd tegen borstkanker in België.