Meer dan twintig jaar nadat Hugo Matthysen Blankenberge bezong als ultieme kuststad, heeft ook de Britse krant The Daily Telegraph de mooie kanten van de stad ontdekt. De bloemencorso, de traditionele afsluiter van het zomerseizoen, wordt genoemd als ‘een van de best bewaarde geheimen’.

De Britse krant The Daily Telegraph raadt haar lezers een uitstap naar Blankenberge aan, omwille van haar troeven (‘de mensen, de zee en het zandloperfijne zand’), maar vooral omdat het ‘een van de best bewaarde geheimen van West-Vlaanderen’ heeft. Naast ‘het verbazingwekkend spectaculaire zandsculpturenfestival’, is de krant vol lof over de jaarlijkse bloemenstoet, die aanstaande zondag plaatsvindt.

‘Verwacht u aan meer dan vijftig wagens, uitbundig versierd met duizenden verse bloemen, en vergezeld van fanfares, dansende kinderen en mannen en vrouwen verkleed in kostuums met dit jaar als thema musicals’, klinkt het.

Journalist Shane Jarvis doet het parcours alvast uit de doeken en raadt zijn lezers aan om post te vatten aan de Jules de Troozlaan, en daarna door het publiek te glippen om de stoet een tweede keer te zien voorbijkomen op de Zeedijk. ‘Het zal er zeer druk zijn, dus houd uw bezittingen dichtbij en probeer elkaar niet te verliezen’, aldus nog zijn goede raad voor bezoekers van de stoet.

Andere tips van Jarvis zijn onder meer een wandeling op de Zeedijk, een bezoek aan het Casino (‘alleen al om het verrassende Art Deco design en de gigantische standbeelden van kruipende baby’s te zien’), de vele cafeetjes rond de jachthaven, de Pier die bij vloed 350 meter ver in zee ligt, een etentje bij sterrenchef Philippe Nuyens, de markt op maandag en vrijdag, het Sealife Centre en het Belle Epoque Centrum.

Lees het volledige artikel ‘36 Hours in Blankenberge’ op de website van The Daily Telegraph.