Afscheidsfeest prinses Beatrix uitgesteld
Toenmalig koningin Beatrix op bezoek bij ons Foto: gia

Vogens de website van de Nederlandse krant NRC gaat het geplande afscheidsfeest van prinses Beatrix in Rotterdam niet door op 14 september.

Dat heeft het Nationaal Comité Inhuldiging in overleg met betrokkenen zoals prinses Beatrix gisteren besloten, zo bevestigt een woordvoerder. Het feest is uitgesteld tot begin volgend jaar. Dat heeft alles te maken met het overlijden van prins Friso.

Het feest, dat op televisie zou worden uitgezonden, zou volgende maand plaatsvinden in de evenementenhall Ahoy. Uit elke provincie werden honderd vertegenwoordigers uitgenodigd. Ook mochten hoogwaardigheidsbekleders en vertegenwoordigers van alle Oranjeverenigingen komen. Ook heel wat mensen die de afgelopen 33 jaar in contact zijn geweest met Beatrix krgen een uitnodiging.

De afgelasting heeft niets te maken met het samenvallen van 14 september met Jom Kipoer, de Joodse religieuze feestdag, aldus de woordvoerder. Daardoor konden veel joodse prominenten niet aanwezig zijn.

De presentatie van het Droomboek met dromen van Nederlanders voor de nieuwe koning, vindt wel plaats zoals gepland. Koning Willem-Alexander neemt op donderdag 5 september het eerste exemplaar in ontvangst op Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig