Leukemans wint voor de vierde keer op rij
Foto: Vel

Bjorn Leukemans (Vacansoleil-DCM) heeft woensdag in Overijse voor het vierde opeenvolgende jaar de Druivenkoers (1.1) gewonnen.

In de 54e editie van de Druivenkoers haalde de 36-jarige Leukemans het in de sprint van Jurgen Van Goolen (Accent Jobs-Wanty) en Kenneth Vanbilsen (Topsport Vlaanderen-Baloise).

De spurt van het peloton voor de vierde plaats werd gewonnen door Jonas Van Genechten voor zijn ploegmakker Kenny Dehaes.

Jasper De Buyst, Ronan McLaughlin, Jasper Hamelink en Garrit Broeders kleurden de beginfase van de koers. Ze trokken op avontuur vanaf de eerste kilometer en namen tot zes minuten voorsprong. Toen zette Leukemans zijn ploegmaats van Vacansoleil-DCM aan het werk. Het gevolg was dat de vroege vluchters er na honderd kilometer en bij het begin van acht kleine ronden zo goed als eraan waren voor de moeite.

Snok Leukemans

Vrij snel viel daarop de beslissing. Nadat hij voordien al enkele keren aan de boom geschud had, gaf Leukemans er op zowat vijftig kilometer van het einde een goede snok aan, enkel Van Goolen en Vanbilsen konden aanpikken. Veel meer dan een minuut voorsprong kregen de drie vluchters nooit bij elkaar. Maar omdat die van Lotto-Belisol er in de achtervolging zo goed als alleen voorstonden en omdat de motor van Leukemans groot genoeg was, was die kloof groot genoeg om voor de bloemen te mogen spurten.