Wereldberoemd ‘Masterchef’-jurylid zwaar onder vuur

Het gaat niet goed met Gregg Wallace, het jurylid uit de Britse ‘Masterchef’, dat bij ons op Eén te volgen is. Wallace was enkele weken geleden nog betrokken bij een restaurantgevecht en ziet nu een van zijn restaurants gesloten worden na vernietigende kritieken.

De 48-jarige Gregg Wallace heeft meerdere restaurants en cafés in Londen. Zijn Gregg’s Bar and Grill, dat gehuisvest is in een van de luxehotels van keten Bespoke Hotels, wordt nu gesloten. De hotelketen wil na enkele vernietigende kritieken op het restaurant niet langer verder met het ‘Masterchef’-jurylid.

De slogan van het restaurant was ‘lekker, eerlijk eten’ en het menu bestond voornamelijk uit Britse klassiekers uit de jaren zeventig, zoals ‘Chicken Kiev’. De critici vonden het echter maar een ‘lachertje’ en vonden het schandalig dat ze meer dan 80 pond (zo’n 94 euro) per maaltijd moesten betalen.

De woordvoerder van Gregg Wallace meldt echter dat de sluiting niets te maken heeft met de slechte kritieken, maar dat er ‘gewoon een einde gekomen is aan de tweejarige samenwerking tussen het hotel en Wallace’.

Toeval?

Toeval of niet. Enkele weken geleden kookte het potje van Gregg Wallace over in een restaurant dat eveneens eigendom was van Bespoke Hotels. Tijdens een persoonlijk vragenuurtje - waarvoor alle deelnemers 75 pond (88 euro) moesten neertellen - sloeg Wallace een uitgever van een magazine in het gezicht. Volgens Wallace was dat omdat de uitgever zijn 27-jarige vriendin had lastig gevallen De uitgever, Paul Bates, ontkent echter in alle toonaarden.