Piepklein restaurant lokt massa romantische zielen

Wilt u intiem dineren met uw partner op een exclusieve locatie? Dan moet u reserveren in ‘Solo Per Due’, een Italiaans restaurantje dat slechts plaats heeft voor twee personen.

In het Italiaanse stadje Vacone kunt u tafelen het kleinste, romantische restaurant ter wereld. Er is slechts plaats voor één tafel, twee stoelen, twee knusse rode zetels en een open haard.

Het voordeel is dat u er niet lang moet wachten op je eten – niemand zal voor jullie worden bediend. Maar er is ook een groot nadeel. Jaarlijks willen gemiddeld 1.500 romantische zielen een date met hun geliefde, waardoor je er heel vroeg moet bij zijn om te reserveren in ‘Solo Per Due’ (letterlijk vertaald: uitsluitend voor twee mensen).

Maar als u geluk heeft, dan krijgt u volgens uitbater Remo Di Claudio een onvergetelijke avond. U arriveert via een met kaarslicht verlicht wegeltje en wordt begeleid naar de sfeervol aangeklede eetruimte. De eigenaar laat jullie vervolgens met rust, maar staat onmiddellijk paraat als jullie rinkelen met een zilveren belletje.

De kostprijs voor een exclusief diner bedraagt 250 euro per persoon, exclusief dranken. Meer informatie vindt u terug op de website www.soloperdue.com