De Nationale Koninklijke Beweging Beveren-Waas doet een oproep om niet-bederfelijk voedsel in te zamelen voor de bemanning van de ‘Ladybug’, een schip dat al verschillende maanden vastligt. Dat meldt de beweging woensdag in een persbericht.

In de haven van Antwerpen zitten elf Chinezen al vier maanden vast op een boot, omdat de rederij zo goed als failliet is. De bemanning wordt al lange tijd aan haar lot overgelaten. Daarom vraagt de Nationale Koninklijke Beweging in Beveren-waas aan de Beverse bevolking om te helpen.

“De bemanning zit al 14 maanden aan boord en zou geen loon meer ontvangen, en heeft nog wat proviand aan boord tot eind augustus,” klinkt het. “Vandaar onze oproep om deze mensen een hart onder de riem te steken en hen te voorzien van een nieuwe voorraad voedsel voor begin september.”

De NKB voorziet daarom een inzamelpunt in de Dijkstraat in Melsele. Alle niet-bederfelijke voedingswaren zijn er welkom. Winkeluitbaters en tuinbouwers mogen ook verse groenten en fruit schenken. Op verzoek worden bepaalde goederen ook aan huis opgehaald.

Het schip Ladybug, dat onder Panamese vlag vaart, ligt stil momenteel in het Deurganckdok in de Antwerpse haven. De rederij kampt met financiële problemen.